Program venovaný Dňu školy a žiackemu domovu

V predvečerných hodinách 7. októbra 2022 Deň školy bol zaznamenaný priliehavým kultúrno-umeleckým programom v Slávnostnej sieni gymnázia.
Na začiatku odznela hymna školy v prednese speváckej skupiny žiakov pod vedením profesora hudobnej výchovy a vychovávateľa v žiackom domove Juraja Súdoho. Prítomných privítala riaditeľka gymnázia Jarmila Vrbovská a v príhovore spomenula dôležité udalosti a úspechy, ktoré sa v posledných rokoch udiali na gymnáziu. Gymnázium oslavuje 103. rok svojho pôsobenia a žiacky domov 25, prvé štvrťročie. O žiackom domove hovorili správca žiackeho domova Pavel Turan a vychovávateľky Anna Speváková a Jana Lačoková.
Deň školy blahoželali a prihovorili sa vzácni hostia: podpredseda Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí Peter Prochácka, predsedníčka NRSNM Tatiana Vujačićová, predseda Matice slovenskej v Srbsku Branislav Kulík a predsedníčka Obce Báčsky Petrovec Jasna Šprochová. O začiatku idey o internáte a o výstavbe hovoril Michal Spevák, prvý predseda obnovenej Matice slovenskej v Srbsku.
Desiatim pracovníkom gymnázia - jubilantom boli udelené finančné odmeny za pracovný vek v škole.
Kultúrno-umelecký program sa začal básňou Paľa Bohuša v prednese Emy Pudelkovej, žiačky 4.a triedy, nasledovali piesne žiackeho zboru Zuzka Turanová a Čerešne pod vedením prof. Juraja Súdiho. Na programe venovanému Dňu školy spievali nasledovné žiačky: Sára Turanská, Isidora Šimoniová, Andrea Javorníková a Jelena Ardala. Na klavíri hrali Stefan Trkuľa a prednášateľ Juraj Súdi. Hudobná skupina žiakov gymázia v zostave Isidora Šimoniová - zobcová flauta, Andrea Javorníková - husle a Stefan Trkulja s profesorom Jurajom Súdim na klavíri sa predsavili inštrumentálnou skladbou.
Skladbu Yesterday predniesli Lucia Stajićová 2.a – husle, Zoran Mitić 2.c – gitara, Andrej Struhár 2.a – klavír. Nacvičila ich prof. hudobnej výchovy Anna Medveďová. Báseň o 12. komnate Milana Rúfusa recitovala Eleonóra Ábelovská, žiačka 1.a triedy, svoje dojmy o živote v žiackom domove prečítali Nela Mladenovićová 2.a a Stefan Trkulja 4.a.
Po ukončení programu správca žiackeho domova povolal všetkých prítomných na večeru a pobavenie do žiackeho domova.
 
 DSC 0106
 
DSC 0102
 
DSC 0107
 
DSC 0123
 
DSC 0126
 
DSC 0129
 
DSC 0130
 
DSC 0134